Vi söker en brandinspektör

13 mars, 2024, KL 13:37

Vill du bidra till trygghet och säkerhet i en samhällsviktig verksamhet? Gästrike Räddningstjänst söker nu en brandinspektör med inriktning på olycksutredning. Vi har ca 120 heltidsanställda, drygt 170 deltidsanställda och ungefär 20 olika yrken. Alla behövs för att vi ska klara vårt uppdrag.

Gästrike Räddningstjänst består av fem medlemskommuner, Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby. Som brandinspektör med inriktning på olycksutredning arbetar du för hela förbundet men din arbetsplats är på brandstationen i Gävle eller Sandviken.

Om tjänsten

Som brandinspektör med inriktning på olycksutredning arbetar du strukturerat med uppföljning av den operativa verksamheten genom bland annat kvalitetssäkring av händelserapporter, genomförande av olycksutredningar och framtagande av statistikunderlag. En viktig del i tjänsten är att utbilda, stötta och motivera andra medarbetare inom organisationen i uppföljningsarbetet samt att delta i utvecklingsarbetet inom funktionen. Arbetet sker genom dialog och samverkan med flera andra funktioner, såväl internt inom Gästrike Räddningstjänst som med externa organisationer och myndigheter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara kopplade till arbetet före och efter utförd räddningsinsats, där du kommer att arbeta med olycksundersökningar och uppföljningsarbete från genomförda räddningsuppdrag. Du kommer vara delaktig i arbetet med styrdokument, vårt handlingsprogram, risk- och sårbarhetsanalyser, avtal och larmplaner.

Andra arbetsuppgifter inom Gästrike Räddningstjänst ansvarsområde kommer att förekomma.

I denna roll är det viktigt att du är ansvarstagande, har god förmåga att arbeta på ett strukturerat sätt och att du kan ta självständiga beslut inom ramen för uppdraget. Med ditt prestigelösa och stöttande arbetssätt bidrar du till att skapa en framgångsrik verksamhet inom hela förbundet. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och komplex information och du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du drivs av att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat.

Du behöver goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Kunskaper inom andra språk är meriterande. Du behöver även ha goda förutsättningar att arbeta med digitala verktyg.

Du kommer att få en introduktion och internutbildning inom dina arbetsområden. Vi erbjuder dig även möjligheten att gå utbildningar som är kopplade till dina arbetsområden hos MSB.

Gästrike Räddningstjänst vill att alla medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv och en bra balans mellan arbete och fritid. Därför erbjuder vi förmåner som flexibel arbetstid och möjlighet att växla semesterdagstillägget till ledig tid. Vi erbjuder även friskvård på arbetstid med tillgång till fullt utrustat gym på brandstationen.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Kvalifikationer

  • Utbildning Räddningsledning Kurs A och B (MSB/SRV) eller Ledningskurs hos MSB för Insatsledare, Regional Insatsledare eller Vakthavande befäl, alternativt Brandingenjörsexamen med påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (MSB/SRV).
  • Kommunicerar obehindrat på svenska i både tal och skrift
  • Körkort B krävs

Meriterande

  • Erfarenhet från utryckningsverksamhet inom kommunal räddningstjänst som insatsledare eller högre ledningsfunktion.
  • Erfarenhet inom uppföljningsarbete av operativ verksamhet.
  • Erfarenhet från förbyggande verksamhet inom kommunal räddningstjänst.
  • Grundkurs olycksutredning hos MSB, men kan även kompletteras inom ramen för tjänsten.
  • Kursen kvalificerad olycksutredningsmetodik hos MSB.
  • Utbildning Brandplatsundersökning hos MSB.

Ansvarsområden

  • Olycksundersökningar och uppföljningsarbete från genomförda räddningsuppdrag.
  • Driver och utvecklar förbundets arbete med att tillvarata erfarenheter och kunskap inom funktionen olycksutredning och analys.
  • Utveckling inom funktionen olycksutredning och analys. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Gästrike Räddningstjänst med rekryteringsföretaget Randstad. Du söker tjänsten på www.randstad.se, senast 2024-04-01. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta anna.lindqvist@randstad.se.

Fackliga företrädare

Vision: Johan Melin, 026-17 96 55
johan.melin@gastrikeraddningstjanst.se 

Sveriges Ingenjörer: Martin Johansson, 026-17 96 57, martin.johansson@gastrikeraddningstjanst.se

Kommunal: Fredrik Hellman, 026-17 99 17
fredrik.hellman@kommunal.se