Vi söker brandingenjör

20 januari, 2017, KL 09:40

Avdelningen Samhällsskydd ansvarar för det förebyggande arbetet inom Gästrike Räddningstjänsts geografiska område. Vi jobbar även med extern utbildning, olycksutredning och kommunalt säkerhetsarbete.

Arbetsuppgifter
Som brandingenjör inom Gästrike Räddningstjänst kommer du att delta och utveckla arbetet inom det olycksförebyggande området. Exempel på områden är tillsynsarbete inom LSO och LBE, byggnadstekniskt brandskydd och riskhantering i samhällsplaneringen. Arbetet kommer dessutom innebära projektinriktade uppdrag. Arbetsuppgifterna kommer delvis att anpassas efter den rekryterade personens kompetens och intresse.

Efter en introduktion kan du komma att ingå i den operativa organisationen.

Samhällsskyddsavdelningen är också i behov av att rekrytera en ställföreträdande chef, beroende på lämplighet och intresse kan den sökande också kunna vara aktuell för denna tjänst.

Kvalifikationer
För brandingenjör krävs att du har brandingenjörsexamen samt påbyggnadsutbildning för brandingenjörer (RUB). Körkort krävs, lägst behörighet B.

Eftersom att vi arbetar med myndighetsutövning söker vi dig som är trygg i dig själv, inger förtroende och har förmågan att fatta obekväma beslut. Du har lätt för att anpassa dig och har ett stort intresse för människor och nätverkande. Du har även en god analytisk förmåga och är bra på att kommunicera i både tal och skrift.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Förutsättningar
Vi erbjuder en heltidstjänst och placeringen är på Gävle brandstation. Arbetstiden är normalt sett förlagd måndag till fredag med flextid.


För mer information om tjänsten, kontakta:
Tf Avdelningschef Johan Nordin, tel. 026-17 96 57, johan.nordin@gavle.se

Fackliga företrädare:
Sveriges Ingenjörer: Erik Klingström, tel. 026-17 96 52, erik.klingstrom@gavle.se
Vision: Johan Melin, tel. 026-17 96 55, johan.melin@gavle.se


Ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, vi arbetar med löpande urval. Sista ansökningsdag är den 5 februari 2017. Du skickar din ansökan till gastrike.raddning@gavle.se