Brand i flerfamiljshus

02 oktober, 2021, KL 09:51

Gästrike Räddningstjänst larmades strax efter klockan 18 på fredagskvällen om rökutveckling i ett flerfamiljshus på Öster i Gävle. När vi kom fram till platsen var rökutvecklingen på våning 9, som mestadels består av vindsförråd. Initialt utrymdes boende på de översta våningsplanen, men under natten har boende på samtliga våningsplan evakuerats. Inga personer är skadade, varken boende eller medarbetare. 

Alla tillgängliga resurser i förbundet används för att hantera händelsen. Vi har även säkerställt vår beredskap för att klara av andra larm samtidigt. Resurser kallades även in från Tierp, Uppsala, Borlänge, Falun och Stockholm. Även medarbetare från Gästrike Räddningstjänst kallades in. 

Branden är nu på morgonen fortfarande inte under kontroll. Prognosen är okänd, men insatsen väntas pågå under en längre tid. Strategin är nu att låta de översta våningarna brinna ner för att därefter få stopp på branden, då riskerna för våra medarbetare i nuläget gör det omöjligt att genomföra rökdykning.