VILL DU JOBBA SOM BRANDINGENJÖR HOS OSS?

12 oktober, 2018, KL 09:49

Gästrike Räddningstjänst ansvarar för räddningstjänst och förebyggande skydd i våra fem medlemskommuner; Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby. Verksamheten är organiserad som ett kommunalförbund och vi har närmare 250 medarbetare.

Vårt uppdrag är att skydda människor, egendom och miljö samt minska sannolikheten för att bränder och andra olyckor inträffar. Kort sagt så är vårt mål att skapa ett tryggare och säkrare samhälle!

Arbetsbeskrivning

I tjänsten kommer du att delta och utveckla arbetet inom det olycksförebyggande området inom avdelningen samhällsskydd. Exempel på arbetsuppgifter som kommer vara aktuella för dig är;

- granska brandskydd i plan- och byggprocessen

- riskhantering i samhällsplaneringen samt

- utföra tillsyn inom lagen om skydd mot olyckor samt lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Arbetet kommer dessutom innebära projektinriktade uppdrag och arbetsuppgifterna kommer delvis att anpassas efter den rekryterade personens kompetens och intresse.

Du arbetar i en grupp med andra kvalificerade brandinspektörer och brandingenjörer och arbetar efter uppsatta mål.

Efter introduktion kan du komma att ingå i den operativa organisationen. 

Vem är du?

Du är intresserad av det brandförebyggande arbetet och vill bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. För att trivas i rollen är du en driven person med god samarbetsförmåga som även har förmågan att ta självständiga beslut. Då det ingår egen planering och handläggning är det viktigt att du som söker har god administrativ förmåga och är bra på att strukturera ditt arbete. Du behöver behärska svenska mycket väl i tal och skrift, samt att du ska vara en van användare av digitala verktyg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen från universitet eller högskola inom området brandteknik, riskhantering, byggnadsteknik, säkerhet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om du har genomgått påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB). Det är också meriterande om du är insatt i räddningstjänstfrågor och berörda lagstiftningar. B-körkort krävs.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från brandförebyggande arbete, men tveka inte att ansöka även om du är nyexaminerad, eller nästan klar!

Tjänsten är på heltid med placering i Gävle eller Sandviken. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetstid, varaktighet

100%, enligt överenskommelse. Tillsvidare.

Lön

Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Jens Walldorf, tf. chef samhällsskyddsavdelningen, 026 - 17 96 54, jens.walldorf@gavle.se

Frida Wikström, HR-chef, 026 - 17 96 64, frida.wikstrom@gavle.se

Fackliga företrädare

Sveriges Ingenjörer, Tommy Törling, tel. 026 - 17 96 66, tommy.torling@gavle.se

Vision, Johan Melin, tel. 026 – 17 96 55, johan.melin@gavle.se

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 31 oktober.
Skicka din ansökan till gastrike.raddning@gavle.se.

Välkommen med din ansökan!