Vi söker en brandingenjör

19 juni, 2019, KL 08:55

Gästrike Räddningstjänst ansvarar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd i våra fem medlemskommuner; Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby. Verksamheten är organiserad som ett kommunalförbund och vi har ungefär 250 medarbetare.

Vårt uppdrag är att skydda människor, egendom och miljö samt minska sannolikheten för att bränder och andra olyckor inträffar. Kort sagt så är vårt mål att skapa ett tryggare och säkrare samhälle!

Arbetsbeskrivning

I tjänsten kommer du att delta och utveckla arbetet inom det olycksförebyggande området inom avdelningen samhällsskydd. Exempel på arbetsuppgifter är riskhantering i samhällsplaneringen, byggnadstekniskt brandskydd, tillsynsarbete inom lagen om skydd mot olyckor samt lagen om brandfarliga och explosiva varor. Inom vårt förbund finns det ett flertal Sevesoobjekt som vi tillsammans med Länsstyrelsen tillsynar. Arbetet kommer dessutom innebära projektinriktade uppdrag och arbetsuppgifterna kommer delvis att anpassas efter den rekryterade personens kompetens och intresse.

Du arbetar i en grupp med andra kvalificerade inspektörer och ingenjörer.

Efter introduktion kan du komma att ingå i den operativa organisationen.

Vem är du?

Du är intresserad av det brandförebyggande arbetet och vill bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. För att trivas i rollen är du en driven person med god samarbetsförmåga som även har förmågan att ta självständiga beslut. Då det ingår egen planering och handläggning är det viktigt att du som söker har god administrativ förmåga och är bra på att strukturera ditt arbete. Du behöver behärska svenska väl i tal och skrift, samt att du ska vara en van användare av digitala hjälpmedel.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen från universitet eller högskola inom området brandteknik, riskhantering, byggnadsteknik, säkerhet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om du har genomgått påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB). B-körkort krävs.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från brandförebyggande arbete.

Tjänsten är på heltid med placering i Gävle eller Sandviken. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetstid, varaktighet

100 %, enligt överenskommelse.

Lön

Enligt överenskommelse. 

Kontaktpersoner

Jens Walldorf
Avdelningschef Samhällsskydd
026 - 17 96 54
jens.walldorf@gastrikeraddningstjanst.se

Frida Wikström
HR-chef
026 - 17 96 64
frida.wikstrom@gastrikeraddningstjanst.se

Fackliga företrädare

Sveriges Ingenjörer
Emma Axelsson
026-17 29 91
emma.axelsson@gastrikeraddningstjanst.se   

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 1 september. Urval sker löpande. För att ansöka skickar du ditt cv och personliga brev till jobb@gastrikeraddningstjanst.se

Välkommen med din ansökan!