Vi söker en brandingenjör

26 februari, 2020, KL 10:19

Drivs du av att skapa trygghet och säkerhet? Vill du vara med och bidra till samhällsnyttan? Då ska du jobba hos oss.

Hos oss på Gästrike Räddningstjänst får du en flexibel arbetsplats, i en organisation som är under utveckling. Vårt förbund sträcker sig över fem kommuner. Det ger oss ett stort uppdrag i att skapa trygghet och säkerhet för över 165 000 medborgare. Vi är en räddningstjänst för alla, med mångfald och jämställdhet som hjärtefrågor. Hos oss ska alla kunna trivas och må bra. Vi arbetar ständigt med förbättringar för att kvalitetssäkra vårt arbete samt hitta effektiva och hållbara arbetssätt för framtiden. Tillsammans arbetar vi för din trygghet och ett hållbart samhälle.

Är du brandingenjör? Då är det dig vi letar efter!

Som brandingenjör hos oss genomför och utvecklar du arbetet inom det olycksförebyggande området på vår Samhällsskyddsavdelning. Vi erbjuder dig en organisation under utveckling, med möjlighet att påverka framtidens förebyggande arbete hos oss. Du kommer att ingå i en grupp med andra kvalificerade inspektörer och ingenjörer. 

I arbetet som brandingenjör ingår riskhantering i samhällsplaneringen, byggnadstekniskt brandskydd, tillsynsarbete inom lagen om skydd mot olyckor samt lagen om brandfarliga och explosiva varor. Inom vårt förbund finns det ett flertal Sevesoobjekt som vi tillsammans med Länsstyrelsen tillsynar. Det kommer även finnas möjlighet att anpassa arbetsuppgifterna utifrån din kompetens och ditt intresse. 

Vi är en liten organisation i jämförelse med vårt stora uppdrag. Det medför att du som brandingenjör behöver vara ansvarstagande, ha god förmåga i att strukturera arbetet och att ta självständiga beslut. Du drivs av en vilja att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen från universitet eller högskola inom området brandteknik, riskhantering, byggnadsteknik, säkerhet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om du har genomgått påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB). B-körkort krävs.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från brandförebyggande arbete.

Du behöver behärska svenska väl i tal och skrift, samt att du ska vara en van användare av digitala hjälpmedel för administrativa arbetsuppgifter.

Tjänsten är på heltid med placering i Gävle eller Sandviken. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetstid, varaktighet

100 %, enligt överenskommelse.

Lön

Enligt överenskommelse. 

Kontaktpersoner

Päivi Havlund
Förbundsdirektör
026-17 50 59
paivi.havlund@gastrikeraddningstjanst.se

Frida Wikström
HR-chef
026 - 17 96 64
frida.wikstrom@gastrikeraddningstjanst.se

Fackliga företrädare

Sveriges Ingenjörer
Martin Johansson
026-17 96 57
martin.johansson@gastrikeraddningstjanst.se

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2020-03-18. Urval sker löpande. För att ansöka skickar du ditt cv och personliga brev till jobb@gastrikeraddningstjanst.se

Välkommen med din ansökan!