Förbundschef till Gästrike Räddningstjänst

06 juli, 2018, KL 10:38

(OBS! Ansökningstiden har gått ut)

Gästrike Räddningstjänst ansvarar för räddningstjänst och förebyggande skydd i våra fem medlemskommuner; Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby kommuner. Verksamheten är organiserad som ett kommunalförbund och vi har ca 250 medarbetare.

Vårt uppdrag är att skydda människor, egendom och miljö samt minska sannolikheten för att bränder och andra olyckor inträffar. Kort sagt så är vårt mål att skapa ett tryggare och säkrare samhälle!

 

Nu söker vi en Förbundschef till Gästrike Räddningstjänst

Är du den som vill vara med och påverka, driva och utveckla räddningstjänsten för framtiden? Är du ledaren som skapar förtroendefulla kontakter såväl internt som externt och med förmågan att få alla att arbeta mot gemensamma mål? Då kan du vara den vi söker!

Arbetsbeskrivning

I takt med att samhället förändras ökar också kraven på att räddningstjänsten ska fortsätta vara effektiv och samtidigt utveckla uppdraget för framtiden.

I rollen som Förbundschef driver du utvecklingen av förbundet framåt både i regionen och nationellt, med fokus på medborgarna. Du ansvarar för det löpande arbetet såväl som för förändrings- och utvecklingsarbetet inom och utanför organisationen. Du har ett nära samarbete med din ledningsgrupp som består av tio medlemmar. Vidare ansvarar du för förbundets långsiktiga mål, planer och visioner. Du är även chef över den administrativa avdelningen bestående av funktioner inom ekonomi, kommunikation och HR.

Förutsättningar för uppdraget är att du har en god dialog med ägarkommunernas politiker och tjänstemän för att kunna möta deras förväntningar nu och i framtiden. Utifrån medlemsbidrag kommer du att säkerställa förbundets budget och ekonomiska utveckling samt arbeta för en tydlig, effektiv och för verksamheten optimalt anpassad organisation. Du deltar även aktivt i nationella nätverk i syfte att driva och utveckla arbetet framåt.  

Kvalifikationer

Vi söker dig med mer än fem års ledarerfarenhet och erfarenhet av personal, budget och verksamhetsuppföljning. Du har erfarenhet av att arbeta i ledningsgrupp på strategisk nivå och erfarenhet av att leda en organisation i förändring.

Vi ser gärna att du har en akademisk examen och meriterande är om du är utbildad brandingenjör eller liknande och har erfarenhet inom blåljus, trygghet och säkerhet i ett bredare perspektiv. Om du har arbetat i en politisk styrd organisation är det meriterande.

I din roll som chef utövar du ett ledarskap baserat på lyhördhet, tydlighet och beslutsamhet. Du har förmåga att skapa både förtroende och goda relationer såväl internt som externt.

I ditt arbete är du lösningsfokuserad, analytisk och förmedlar information tydligt och enkelt. Du initierar, anpassar och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser och ser till helheten samt prioriterar utifrån övergripande strategier. Som person är du kommunikativ, strukturerad och driven samt har en god samarbetsförmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska samt har goda datakunskaper. Du har B-körkort.

Arbetstid, varaktighet

100 %, enligt överenskommelse.

Lön

Enligt överenskommelse. 

Ansökan

Skicka in din ansökan till rekrytering@gavle.se

Sista ansökningsdag

2018-08-12

Kontakt

För mer information om tjänsten kontakta:
Niclas Bornegrim, Ordförande i direktionen, tel 072-520 33 00, niclas.bornegrim@gavle.se

Frida Wikström, HR-chef, frida.wikstrom@gavle.se

Fackliga företrädare
Sveriges Ingenjörer: Tommy Törling, tel. 026-17 96 66, tommy.torling@gavle.se

Vision: Johan Melin, tel 026- 17 96 55, johan.melin@gavle.se

BRF: Johan Holmström, tel 070-79 06 112, johan.holmstrom@gavle.se

Kommunal: Ina Fagerlind, tel 010- 442 82 12, ina.fagerlind@gavle.se

 

Välkommen med din ansökan!