Förbundsdirektör / Räddningschef till Gästrike Räddningstjänst

04 februari, 2022, KL 14:49

Är du den som vill vara med och påverka, driva och utveckla räddningstjänsten för framtiden? Är du ledaren som skapar förtroendefulla kontakter såväl internt som externt och med förmågan att få alla att arbeta mot gemensamma mål? Då kan du vara den vi söker!

Hos oss på Gästrike Räddningstjänst får du en flexibel arbetsplats, i en organisation som är under utveckling. Vårt förbund sträcker sig över fem kommuner Gävle, Sandviken, Hofors, Ockelbo och Älvkarleby. Det ger oss ett stort uppdrag i att skapa trygghet och säkerhet för över 165 000 medborgare. Vi är en räddningstjänst för alla, med mångfald och jämställdhet som hjärtefrågor. Hos oss ska alla kunna trivas och må bra. Vi arbetar ständigt med förbättringar för att kvalitetssäkra vårt arbete samt hitta effektiva och hållbara arbetssätt för framtiden. Tillsammans arbetar vi för din trygghet och ett hållbart samhälle.  

Arbetsbeskrivning

I takt med att samhället förändras ökar också kraven på att räddningstjänsten ska fortsätta vara effektiv och samtidigt utveckla uppdraget för framtiden. 

I rollen som förbundsdirektör/räddningschef driver du utvecklingen av förbundet framåt, både i regionen och nationellt, med fokus på medborgarnas trygghet och säkerhet. Du ansvarar för det löpande arbetet såväl som för förändrings- och utvecklingsarbetet inom och utanför organisationen. Du har ett nära samarbete med din förbundsledning. Vidare ansvarar du för förbundets långsiktiga mål, planer och visioner.

Förutsättningar för uppdraget är att du har en god dialog med ägarkommunernas politiker och tjänstepersoner för att kunna möta deras förväntningar nu och i framtiden. Utifrån medlemsbidrag kommer du att säkerställa förbundets budget och ekonomiska utveckling samt arbeta för en tydlig, effektiv och för verksamheten optimalt anpassad organisation. Du deltar även aktivt i nationella nätverk i syfte att driva och utveckla arbetet framåt. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med ledarerfarenhet av såväl medarbetare, ekonomi och verksamhetsuppföljning. Du har arbetat i ledningsgrupp på strategisk nivå och i en politiskt styrd organisation. Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsledning. 

Du har erfarenhet av att arbeta som räddningsledare samt erfarenhet av att hantera media på ett professionellt sätt.

För att vara räddningschef krävs MSB:s utbildning Räddningsledare A, B samt Tillsyn A med godkänt resultat alternativt brandingenjörsexamen med MSB:s påbyggnadsutbildning för brandingenjörer i kommunal räddningstjänst (RUB).  

I din roll som chef utövar du ett ledarskap baserat på lyhördhet, tydlighet och beslutsamhet. Du har förmåga att skapa både förtroende och goda relationer såväl internt som externt. 

I ditt arbete är du lösningsfokuserad, analytisk och förmedlar information tydligt och enkelt. Du initierar, anpassar och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser samt följer upp verksamheten fortlöpande. Du ser till helheten och prioriterar utifrån övergripande strategier. Som person är du kommunikativ och strukturerad med en god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Mycket god svenska krävs i tal och i skrift.

Du har B-körkort.

Tjänsten kommer att säkerhetsklassas. 

Arbetstid, varaktighet

100 %, enligt överenskommelse.

Lön

Enligt överenskommelse. 

Upplysningar

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta:

Mona Kolarby
Ordförande 
Telefon: 070-325 21 11
E-post: mona.kolarby@politiker.gavle.se 

Frida Wikström
HR-chef
Telefon 026-17 96 64
E-post: frida.wikstrom@gastrikeraddningstjanst.se 

Fackliga företrädare

Martin Johansson
Sveriges Ingenjörer
Telefon: 026-17 96 57
E-post: martin.johansson@gastrikeraddningstjanst.se 

Johan Melin
Vision
Telefon: 026-17 96 55
E-post: johan.melin@gastrikeraddningstjanst.se

Johan Holmström
BRF
Telefon: 070-167 52 43
E-post: johan.holmstrom@gastrikeraddningstjanst.se

Hans Welander
Kommunal
Telefon: 073-677 05 75
E-post: hans.welander@gastrikeraddningstjanst.se

Ansökan

Skickas till jobb@gastrikeraddningstjanst.se. Sista ansökningsdag är den 27 februari.  

Välkommen med din ansökan!