Kommunikationsstrateg sökes

20 januari, 2019, KL 16:36

Gästrike Räddningstjänst ansvarar för räddningstjänst och förebyggande skydd i våra fem medlemskommuner; Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby. Verksamheten är organiserad som ett kommunalförbund och vi har ungefär 250 medarbetare.

Vårt uppdrag är att skydda människor, egendom och miljö samt minska sannolikheten för att bränder och andra olyckor inträffar. Kort sagt är vårt mål att skapa ett tryggare och säkrare samhälle!

Arbetsbeskrivning

Som kommunikationsstrateg inom Gästrike Räddningstjänst har du ansvar för organisationens interna och externa kommunikation. Du har en samordnande roll i att planera, utveckla och genomföra stora delar av organisationens kommunikationsinsatser. Du arbetar nära förbundsdirektören och är en del av ledningsgruppen. Du stödjer ledningsgruppen och medarbetare i kommunikationsfrågor. Du kommer även att ge organisationen administrativt stöd och vara kontaktperson till media. Du kommer att ansvara för att starta upp kommunikationsambassadörer och webbredaktörer internt.

Tjänsten som kommunikationsstrategi omfattar bland annat:

  • Intern kommunikation; intranät, informationstavlor, powerpointpresentationer
  • Extern kommunikation; hemsida, externa kampanjer, sociala medier, annonsering, trycksaksproduktion, pressmeddelanden.
  • Ansvar för förbundets grafiska profil och arbetsgivarvarumärke.
  • Skapa kommunikationsplaner.
  • Strategiskt arbete utifrån gemensamma beslut i ledningsgruppen

Personliga egenskaper

Du har lätt för att samarbeta med andra och har en avvägd integritet. Du är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ. Du bör även ha en god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Eftersom rollen är strategisk är det viktigt att du kan inspirera andra i organisationen, till att vilja arbeta som kommunikationsambassadörer.  

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning på kommunikation och har flera års erfarenhet av att arbeta brett med kommunikationsfrågor. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta inom blåljusverksamhet samt har erfarenhet från krisledning.

Kvalifikationer

Du har goda kunskaper i svenska språket krävs och har lätt för att formulera dig i såväl tal som skrift. Du kan anpassa budskap utifrån målgrupp och kanalval och har erfarenhet av kommunikationsplanering.

Du har även goda kunskaper i program så som InDesign, Photoshop, Officepaketet samt i webbpubliceringsverktyget Episerver. B-körkort krävs.

Anställningens omfattning

Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsgsort

Gävle

Lön

Månadslön

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 6 februari till gastrike.raddning@gavle.se.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta  Päivi Havlund, förbundsdirektör, 026-17 50 59 eller Frida Wikström, HR-chef,  026-17 96 64.

Facklig representant: Johan Melin, Vision, 026-17 96 55