Robert Strid blir förbundsdirektör/räddningschef för Gästrike Räddningstjänst

23 mars, 2022, KL 08:25

Då vår nuvarande förbundsdirektör Päivi Havlund valt att inte förlänga sitt förordnande har vi rekryterat en ny förbundsdirektör/räddningschef. Förbundsdirektionen har beslutat att erbjuda Robert Strid tjänsten och han har tackat ja. Han tillträder tjänsten 1 september.

Robert började som sommarvikarierande brandman på Gästrike Räddningstjänst 2002. Sedan dess har han haft flera olika roller inom förbundet. Sedan 2013 har han varit räddningschef för Gästrike Räddningstjänst.

 

Jag och Päivi har jobbat tätt ihop under hennes tid som förbundsdirektör. Vi har tillsammans utvecklat Gästrike Räddningstjänst och det kommer jag att hålla vid framöver. I min roll som förbundsdirektör/räddningschef kommer jag fortsätta driva förbundet tillsammans med alla kompetenta medarbetare. Jag har alltid tyckt att det varit roligt att gå till jobbet på Gästrike Räddningstjänst och ser fram emot att göra det igen, säger Robert Strid. 

 

 

Robert kommer att vara tf. förbundsdirektör i Räddningstjänsten Dala Mitt till och med sista augusti. Från första september kommer Päivi fortsätta vara tf. HR-chef, en roll hon har under Frida Wikströms tjänstledighet.