Robert Strid finalist i årets chefgala

23 januari, 2019, KL 12:09

Robert Strid, räddningschef vid Gästrike Räddningstjänst är en av tre finalister som kan prisas för Årets Ledarskapsinsats vid årets Chefgala.

Efter en lång och gedigen juryprocess där man har sållat bland 500 välmeriterade kandidater meddelas idag att Robert Strid är en av de18 finalisterna när Sveriges bästa chefer i sex kategorier ska utses.

Robert som under sommaren jobbade som räddningsledare vid bränderna i Ljusdals kommun, är nominerad i kategorin Årets ledarskapsinsats. Priset delas ut av Försvarsmakten och premierar en organisation, grupp eller individ som utövat ett gott ledarskap i en komplex situation.

Juryns motivering lyder:

”En ledare som ställts inför ett så komplext uppdrag att det varit unikt i sitt slag. En hel bygds fortsatta framtid vilade under en tid på hans axlar. Genom tydlighet och transparens balanserade han aktörers olika viljor och förmågor. Att tvingas ställa en familjs lycka mot en annan familjs ”olycka” är något som de flesta av oss slipper. Den nominerade vågade vila tryggt i en personlig ledarstil där många skulle ryckas med av ledarskapets kastvindar”

Källa: Chef.se

Päivi Havlund, förbundsdirektör, Gästrike Räddningstjänst om nomineringen och finalplatsen:

–   Det är stort och så välförtjänt. Jag är glad och stolt över att få vara en av Roberts närmaste kollegor. Jag och hela Gästrike Räddningstjänst önskar honom lycka till i finalen även om han redan nu, är en vinnare på flera sätt!

 

Mer information om Årets chef och finalisterna hittar du på chef.se