Två enhetschefer till Gästrike Räddningstjänst

17 juni, 2019, KL 10:25

Gästrike Räddningstjänst ansvarar för räddningsinsatser och förebyggande arbete mot brand i våra fem medlemskommuner; Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby. Verksamheten är organiserad som ett kommunalförbund och vi har cirka 250 medarbetare.

Vårt uppdrag är att skydda människor, egendom och miljö samt minska sannolikheten för att bränder och andra olyckor inträffar. Kort sagt är vårt mål att skapa ett tryggare och säkrare samhälle!

Avdelningen Räddning och Säkerhet ansvarar för att räddningsinsatser kan genomföras med hög kvalité, med kompetent personal och säker arbetsmiljö.

Nu söker vi enhetschefer till enheterna Gävle och Valbo-Backa.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två enhetschefer för enheterna Gävle och Valbo-Backa. Stationen i Gävle är centralt belägen. Stationen i Valbo-Backa är en ny brandstation som ska byggas och som inkluderar ny övningsanläggning. Rekryteringen av den tjänsten är under förutsättning att processen går enligt plan.

Som enhetschef ingår du i Gästrike Räddningstjänsts förbundsledning och rapporterar till avdelningschefen för Räddning och Säkerhet.

Som enhetschef är du ansvarig för personal, ekonomi och verksamhet inom enhetens område. Som enhetschef kommer du arbeta som chef över servicepersonal och styrkeledare som i sin tur har personalansvar över sina respektive grupper. Du styr enheten mot uppsatta mål, följer upp aktiviteter har individuella målsamtal med dina medarbetare. Du driver avdelningens målarbete tillsammans med avdelningschefen och två andra enhetschefer samt ser till att beslut förankras i hela organisationen och i synnerhet på din enhet. I dina arbetsuppgifter ingår också att delta i förbundsledningen och bidra till förbundets utveckling.

Du ansvarar även för att driva arbetsmiljöarbetet inom enheten. Vidare arbetar du som enhetschef med att utveckla enhetens arbetssätt och arbetsmetoder.

I tjänsten kan även en operativ roll ingå.

Vem är du?

Vi söker dig som tidigare har arbetat i en chefs- eller arbetsledande position. Du är trygg i rollen som chef och har en bra balans mellan coachande ledarskap och tydlighet. Ett krav är att du har genomfört Räddningsledare A alternativt RUB, meriterande är om du även genomfört Räddningsledare B. Det är även meriterande om du dessutom genomgått en arbetsmiljöutbildning.

Du har en yrkeskompetens som innebär att du har goda kunskaper avseende de vanligt förekommande uppgifterna inom räddningstjänst. Tjänsten ställer krav på förmåga att utveckla verksamheten mot framtidens krav och uppdrag.

Som person är du kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du har stark integritet och är en självklar representant för arbetsgivaren såväl internt som externt. Som ledare är du lyhörd för medarbetarnas behov och har ett ledarskap som går i enlighet med vår ledstjärna.  Du har en strukturell förmåga för att kunna planera, leda och följa upp enhetens arbete på kort och lång sikt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska samt har goda datakunskaper. Du har B-körkort.

Sista ansökningsdag: 2019-08-11

Skicka din ansökan till jobb@gastrikeraddningstjanst.se

Tillträde: Enligt överenskommelse på båda tjänsterna

Kontakt

För mer information om tjänsten kontakta

Anders Andersson,
Avdelningschef Räddning och Säkerhet
026-17 50 87,
anders.andersson@gastrikeraddningstjanst.se

Frida Wikström,
HR-chef,
026-17 96 64,
frida.wikstrom@gastrikeraddningstjanst.se

Fackliga företrädare

BRF:
Johan Holmström,
070-790 61 12,
johan.holmstrom@gastrikeraddningstjanst.se

Kommunal:
Hans Welander,
073-677 05 75
hans.welander@gastrikeraddningstjanst.se

Sveriges Ingenjörer:
Emma Axelsson,
026- 17 29 91,
emma.axelsson@gastrikeraddningstjanst.se

Vision:
Johan Melin,
026- 17 96 55,
johan.melin@gastrikeraddningstjanst.se