Vi behöver dig som vill hjälpa andra

08 november, 2018, KL 15:34

Just nu söker vi brandmän i beredskap till stationerna i Hedesunda, Skutskär, Storvik och Hofors.

Arbetet som brandman i beredskap är spännande och varierande och du får möjlighet att hjälpa människor vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra olyckor. Tillsammans med dina kollegor möter du personer i utsatta situationer och därför är det viktigt att du tycker om att samarbeta och hjälpa andra.

Att arbeta som brandman i beredskap eller räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) som det också heter, är inte ett heltidsjobb utan innebär att du har beredskap hos oss, vid sidan om ditt ordinarie jobb. 

När du har beredskap ska du kunna ta dig till stationen inom fem minuter. Om du inte bor nära stationen, men jobbar i närheten så kanske det passar att ha beredskap på dagtid. Som RiB har du beredskap i genomsnitt en vecka per månad.

Vi utbildar dig

I anslutning till anställningen får du en två veckors betald introduktionsutbildning som bland annat innefattar sjukvård, brandsläckning, rökdykning och hur vi arbetar vid trafikolyckor.

Därefter finns ytterligare möjlighet till en betald utbildning, en sex veckors utbildning (GRIB) som bedrivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) på flertalet orter och utbildningsplatser.

Vi vill att du ska kunna köra brandbil och du som inte har C-körkort, får därför körkortsutbildningen bekostad av oss, upp till 10.000 kronor. Överskridande får du bekosta själv.

Övning och fysisk träning – en del i vårt arbete

Tillsammans med din grupp övar du regelbundet olika moment för att kunna göra det bästa när larmet går. Du får också två timmar betald fysisk aktivitet varje månad.

Låter det intressant? Hör av dig till oss med dina frågor eller skicka in din intresseanmälan redan idag.

Bor eller arbetar du så du kan vara på brandstationen inom fem minuter? Tycker du om gemenskap och att samarbeta med andra?  Vill du vara med och skapa trygghet i samhället och samtidigt få goda möjligheter till egen utveckling? Har du körkort?

Om dina svar är JA, tveka då inte att skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig, eller ring, så svarar vi på dina frågor direkt.

Lämna din intresseanmälan till oss

Fyll i din intresseanmälan här

Vill du veta mer om hur det är att jobba som RiB?

Här hittar du filmer, intervju med två kollegor och annat som kan vara bra att veta

Har du frågor? Kontakta gärna:
Anders Bergström, enhetschef RiB
026-17 50 86
anders.bergstrom@gavle.se