Vi söker brandmän för sommarvikariat 2022

24 september, 2021, KL 13:49

Drivs du av att skapa trygghet och säkerhet? Vill du vara med och bidra till samhällsnyttan? Då ska du jobba hos oss. Vi söker nu sommarvikarier till sommaren 2022 i Gävle, Sandviken och Rörberg. 

Hos oss på Gästrike Räddningstjänst får du en flexibel arbetsplats, i en organisation som är under utveckling. Vårt förbund sträcker sig över fem kommuner. Det ger oss ett stort uppdrag i att skapa trygghet och säkerhet för över 165 000 medborgare. Vi är en räddningstjänst för alla, med mångfald och jämställdhet som hjärtefrågor. Hos oss ska alla kunna trivas och må bra. Vi arbetar ständigt med förbättringar för att kvalitetssäkra vårt arbete samt hitta effektiva och hållbara arbetssätt för framtiden. Tillsammans arbetar vi för din trygghet och ett hållbart samhälle. 

Om tjänsten

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats som är under utveckling med fokus på kvalitet. Vi arbetar aktivt med inkludering och mångfald, för att bli en räddningstjänst för alla.

Hos oss får du genomföra operativa räddningsinsatser. Du kommer även att öva och utbildas inför dessa. En del av arbetet innefattar även att underhålla räddningstjänstens utrustning.

Vi söker dig som har genomfört minst två terminer av utbildningen i skydd mot olyckor, SMO, alternativt att du genomfört grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap, Grib, eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig. B-körkort är ett krav och C-körkort är meriterande. Vi ser att du har god vattenvana och att du har intyg för simmärket Guldbojen. 

Som person är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi ser gärna att du har god samarbetsförmåga och är förtroendeingivande i mötet med våra medborgare.

Vikariaten tillträds i slutet av maj och kommer att inledas med tre veckors introduktionsutbildning. Därefter kommer du att placeras på brandstationen i Gävle, Sandviken eller Rörberg. Intervjuer och fysiska tester kommer att genomföras under november/december 2021.

Vi tillämpar schemalagd skiftgång. Det betyder att vi arbetar delat dygn, totalt 42 timmar per vecka. Vikariatet sträcker sig till och med vecka 34. 

Ansökan

Skicka din ansökan till oss via e-post till: jobb@gastrikeraddningstjanst.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober. 

Har du frågor kan du kontakta

Daniel Holmström, enhetschef Gävle
Telefonnummer: 026-17 50 95
E-post: daniel.holmstrom@gastrikeraddningstjanst.se

Tommy Johansson, enhetschef Sandviken
Telefonnummer: 026-17 50 93
E-post: tommy.johansson@gastrikeraddningstjanst.se

Hans Nornholm, enhetschef Rörberg
Telefonnummer: 026-17 96 65
E-post: hans.nornholm@gastrikeraddningstjanst.se