Vi söker en avdelningschef!

26 april, 2019, KL 14:46

Nu söker vi en avdelningschef till avdelningen räddning och säkerhet.

Gästrike Räddningstjänst ansvarar för räddningsinsatser och förebyggande arbete mot brand i våra fem medlemskommuner; Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby. Verksamheten är organiserad som ett kommunalförbund och vi har ca 250 medarbetare.

Vårt uppdrag är att skydda människor, egendom och miljö samt minska sannolikheten för att bränder och andra olyckor inträffar. Kort sagt så är vårt mål att skapa ett tryggare och säkrare samhälle!

Avdelningen Räddning och säkerhet ansvarar för att räddningsinsatser kan genomföras med hög kvalité, med kompetent personal och säker arbetsmiljö.

Arbetsbeskrivning

I takt med att samhället förändras ökar också kraven på att räddningstjänsten ska fortsätta vara effektiv och samtidigt utveckla uppdraget för framtiden. Det här är tjänsten för dig som vill driva förändrings- och utvecklingsarbetet framåt!

Du kommer ha en viktig roll och stora befogenheter till att påverka förbundets långsiktiga mål, planer och visioner. I din roll som avdelningschef leder du tre enhetschefer för enheterna; Gävle, Sandviken och RiB (Räddningstjänstpersonal i beredskap). Vidare har du fullt ansvarar för verksamhet –, personal och ekonomi inom din avdelning. Din närmaste chef är Räddningschefen.

Du kommer att vara ett stöd till räddningschefen i strategiska frågor för att utveckla räddningstjänsten nationellt. Deltagande i nationella mötesforum kan bli aktuellt.

I dina arbetsuppgifter ingår att delta i förbundets utvecklingsarbete både inom din avdelning men även för hela förbundet. Du driver avdelningens målarbete tillsammans med enhetschefer och ser till att beslut förankras i hela organisationen.

Vidare arbetar du som avdelningschef med att utveckla avdelningens arbetssätt och arbetsmetoder. Du ansvarar även för att driva arbetsmiljöarbetet inom avdelningen.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som tidigare har arbetat i en chefs- eller arbetsledande position. Du är trygg i rollen som chef och har en bra balans mellan coachande ledarskap och tydlighet. Ett krav är att du har genomfört Räddningsledare A alternativt är utbildad brandingenjör och har fördjupningen RuB.

Du har en yrkeskompetens som innebär att du har goda kunskaper avseende de vanligt förekommande uppgifterna inom räddningstjänst. Tjänsten ställer krav på förmåga att arbeta med strategiska utmaningar och att utveckla verksamheten mot framtidens krav och uppdrag.

I din roll som chef utövar du ett ledarskap baserat på lyhördhet, helhet och beslutsamhet. Du har förmåga att skapa både förtroende och goda relationer såväl internt som externt. Du har ett strukturerat arbetssätt som gör bidrar till att du får når uppsatta mål. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska samt har goda datakunskaper. Du har B-körkort.

I tjänsten kommer det även att ingå operativ tjänstgöring.

Sista ansökningsdag: 2019-05-12

Skicka din ansökan till jobb@gastrikeraddningstjanst.se

Kontakt

För mer information om tjänsten kontakta

Robert Strid, Räddningschef, tel 026-179634, robert.strid@gastrikeraddningstjanst.se

Frida Wikström, HR-chef, tel 026-179664, frida.wikstrom@gastrikeraddningstjanst.se

Fackliga företrädare BRF: Johan Holmström, tel 070-7906112, johan.holmstrom@gastrikeraddningstjanst.se

Kommunal: Ina Fagelind, tel 010-442 82 12 ina.fagerlind@gavle.se

Sveriges Ingenjörer: Emma Axelsson, tel. 026- 17 29 91, emma.axelsson@gastrikeraddningstjanst.se

Vision: Johan Melin, tel 026- 17 96 55, johan.melin@gastrikeraddningstjanst.se