Vi söker en brandingenjör

19 september, 2023, KL 09:08

Drivs du av att skapa trygghet och säkerhet? Vill du vara med och bidra till samhällsnyttan? Då ska du jobba hos oss.

Hos oss på Gästrike Räddningstjänst får du en flexibel arbetsplats, i en organisation som är under utveckling. Vårt förbund sträcker sig över fem kommuner. Det ger oss ett stort uppdrag i att skapa trygghet och säkerhet för över 165 000 medborgare.

Vi är en räddningstjänst för alla, med mångfald och jämställdhet som hjärtefrågor. Hos oss ska alla kunna trivas och må bra. Vi arbetar ständigt med förbättringar för att kvalitetssäkra vårt arbete samt hitta effektiva och hållbara arbetssätt för framtiden. Tillsammans arbetar vi för din trygghet och ett hållbart samhälle.

Om tjänsten

Som brandingenjör har du möjlighet att arbeta både självständigt och i grupp. Du har förtroendet att vara kreativ och analytisk för att nå uppsatta resultat inom avsatt tidsram. Du har möjlighet att delvis anpassa arbetsuppgifterna efter erfarenhet och intresse.

Som brandingenjör hos oss genomför och utvecklar du arbetet inom verksamheten. Din organisatoriska tillhörighet kommer vara vid vår Samhällsskyddsenhet. Vid Samhällsskyddsenheten kommer du att ingå i en grupp med andra kvalificerade inspektörer och ingenjörer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara tillsyn av farlig verksamhet enligt lag (2003:778) om skydd mot olyckor och tillsyn och tillståndshantering enligt lag (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor. Du arbetar utifrån fastställd tillsynsplan där du självständigt och med stöd från andra handläggare följer tillsynsprocessen, förbereder, genomför och avslutar enligt den modell vi följer. Du kommer även att arbeta i andra ärenden och aktiviteter inom Gästrike Räddningstjänst.

Utifrån dina förutsättningar och möjligheter kommer du att arbeta delar av din tid i någon av våra operativa ledningsfunktioner. Detta kan vara som insatsledare eller funktion inom vårt ledningssystem Räddning i Samverkan (RiS). RiS är ett räddningsledningssystem för Gästrike Räddningstjänst, Räddningstjänsten Dala Mitt, Räddningstjänsten Smedjebacken, Räddningstjänsten Rättvik, Kommunalförbundet Södra Hälsingland, Norrhälsinge Räddningstjänst och Räddningstjänsten Ljusdal.

Vi erbjuder dig en organisation under utveckling, med möjlighet att påverka framtidens arbete hos oss. Vi är en liten organisation i jämförelse med vårt stora uppdrag. Vi kommer ge dig introduktion och internutbildning inom dina arbetsområden. Vi erbjuder dig även möjligheten att gå utbildningar som är kopplade till dina arbetsområden.

Vem är du?

Vi söker dig som har brandingenjörsexamen och har genomgått påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB) med godkänt resultat.

För att du ska kunna utföra uppdraget på ett bra sätt behöver du ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och snabbt kunna ändra förhållningssätt. Vid pressade situationer ska du ha förmågan att behålla lugnet och fokusera på rätt saker. Du ska känna dig bekväm med att ta egna initiativ och självständigt kunna driva dina processer på ett strukturerat tillvägagångssätt för att nå önskat resultat samt ha lätt för att samarbeta med andra människor.

För att verka tillsammans med andra personer och organisationer lägger vi stor vikt vid egenskaper som att kunna ge god service och att du har en kommunikativ och pedagogisk förmåga.

Du behöver goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Kunskaper inom andra språk är meriterande. Du behöver även ha goda förutsättningar att arbeta med digitala verktyg.

B-körkort krävs.

Arbetstid, varaktighet

Tjänsten är på heltid med placering i Gävle eller Sandviken. Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Provanställning under 6 månader kan komma att tillämpas.

Lön

Enligt överenskommelse.  

Ansökan

Skicka in din ansökan till jobb@gastrikeraddningstjanst.se.

Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag 2023-10-29.

Har du frågor kontakta

Hannu Koivumaa, enhetschef samhällsskydd
Telefonnummer 026-17 96 56
E-post hannu.koivumaa@gastrikeraddningstjanst.se

Anders Andersson, avdelningschef räddning och säkerhet
Telefonnummer 026-17 50 87
E-post anders.andersson@gastrikeraddningstjanst.se

Frida Skogsberg, HR-specialist
Telefonnummer 026-17-24-36
E-post frida.skogsberg@gastrikeraddningstjanst.se

Facklig företrädare

Sveriges Ingenjörer
Martin Johansson,
Telefonnummer 026-17 96 57,
E-post: martin.johansson@gastrikeraddningstjanst.se

Välkommen med din ansökan!