Vi söker en brandingenjör / byggnadsingenjör

20 januari, 2023, KL 13:40

Drivs du av att skapa trygghet och säkerhet? Vill du vara med och bidra till samhällsnyttan? Då ska du jobba hos oss.

Hos oss på Gästrike Räddningstjänst får du en flexibel arbetsplats, i en organisation som är under utveckling. Vårt förbund sträcker sig över fem kommuner. Det ger oss ett stort uppdrag i att skapa trygghet och säkerhet för över 165 000 medborgare.

Vi är en räddningstjänst för alla, med mångfald och jämställdhet som hjärtefrågor. Hos oss ska alla kunna trivas och må bra. Vi arbetar ständigt med förbättringar för att kvalitetssäkra vårt arbete samt hitta effektiva och hållbara arbetssätt för framtiden. Tillsammans arbetar vi för din trygghet och ett hållbart samhälle.

Om tjänsten

Som brandingenjör/byggnadsingenjör hos oss genomför och utvecklar du arbetet inom det olycksförebyggande området på vår Samhällsskyddsenhet. Vi erbjuder dig en organisation under utveckling, med möjlighet att påverka framtidens förebyggande arbete hos oss. Du kommer att ingå i en grupp med andra kvalificerade inspektörer och ingenjörer. Tillsammans arbetar vi för att bidra till att uppnå förbundets inriktningsmål och verksamhetsmål.

Din huvudsakliga arbetsuppgift att vara tillsyn enligt lag (2003:778) om skydd mot olyckor och lag (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor och remisshantering inom plan- och byggprocessen. Du arbetar utifrån fastställd tillsynsplan där du självständigt och med stöd från andra handläggare följer tillsynsprocessen, förbereder, genomför och avslutar enligt den modell vi följer. Du kan även komma att arbeta i andra ärenden och aktiviteter där vi fungerar som stöd till andra myndigheter som sakkunnig inom byggnadstekniskt brandskydd.

Vi är en liten organisation i jämförelse med vårt stora uppdrag. Det medför att du behöver vara ansvarstagande, ha god förmåga i att strukturera arbetet och att ta självständiga beslut. Du drivs av en vilja att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat.

Du kommer att få en introduktion och internutbildning inom dina arbetsområden. Vi erbjuder dig även möjligheten att gå utbildningar som är kopplade till dina arbetsområden hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Vem är du?

Vi söker dig som har en examen från universitet eller högskola inom området brandteknik, riskhantering, byggnadsteknik, säkerhet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om du har genomgått påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB). B-körkort krävs.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från brandförebyggande arbete.

Du behöver behärska svenska språket i både tal och skrift. Kunskaper inom andra språk är meriterande. Du behöver även ha goda förutsättningar att arbeta med digitala verktyg.

Tjänsten är på heltid med placering i Gävle eller Sandviken. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetstid, varaktighet

100 %, enligt överenskommelse.

Lön

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Skicka in din ansökan till jobb@gastrikeraddningstjanst.se.

Urval sker löpande.

Sista ansökningsdag är 2023-02-09.

Kontaktpersoner

Anders Andersson
Avdelningschef Räddning och Säkerhet
Telefonnummer: 026-17 50 87
E-post: anders.andersson@gastrikeraddningstjanst.se

Hannu Koivumaa
Enhetschef Samhällsskydd
Telefonnummer: 026-17 96 56
E-post: hannu.koivumaa@gastrikeraddningstjanst.se

Frida Skogsberg
HR-specialist
Telefonnummer: 026-17-24-36
E-post: frida.skogsberg@gastrikeraddningstjanst.se

Fackliga företrädare

Martin Johansson
Sveriges Ingenjörer
Telefonnummer: 026-17 96 57
E-post: martin.johansson@gastrikeraddningstjanst.se

Välkommen med din ansökan!