Vi söker en brandinspektör

13 november, 2020, KL 12:54

Drivs du av att skapa trygghet och säkerhet? Vill du vara med och bidra till samhällsnyttan? Då ska du jobba hos oss.

Hos oss på Gästrike Räddningstjänst får du en flexibel arbetsplats, i en organisation som är under utveckling. Vårt förbund sträcker sig över fem kommuner. Det ger oss ett stort uppdrag i att skapa trygghet och säkerhet för över 165 000 medborgare. Vi är en räddningstjänst för alla, med mångfald och jämställdhet som hjärtefrågor. Hos oss ska alla kunna trivas och må bra. Vi arbetar ständigt med förbättringar för att kvalitetssäkra vårt arbete samt hitta effektiva och hållbara arbetssätt för framtiden. Tillsammans arbetar vi för din trygghet och ett hållbart samhälle. 

Arbetsbeskrivning

Som Brandinspektör inom Gästrike Räddningstjänst kommer du att planera, genomföra och utveckla aktiviteter i den verksamhet vi bedriver tillsammans med Polhemsskolan i Gävle. Verksamheten är i en utvecklingsfas där du kommer att ha en ledande roll.

Du, tillsammans med våra instruktörer, blir också den som planerar, utvecklar och koordinerar den extern utbildning vi utför inom vårt område. Verksamheten extern utbildning är i en utvecklingsfas där du kommer att ha en ledande roll.

Du kan även komma att jobba med olycksförebyggande aktiviteter i form av tillsyn enligt lag om skydd mot olyckor och tillsyn enligt lag om brandfarliga- och explosiva varor. Du kan även fungera som stöd till annan myndighet i remissärenden utifrån din förmåga och dina förutsättningar.

Du arbetar i en grupp med andra kvalificerade brandinspektörer och brandingenjörer samt arbetar efter uppsatta mål.

I tjänsten ingår en introduktion och en internutbildning för de områden du ska arbeta inom. Du ska även vara positivt inställd till att genomgå eventuella utbildningar inom Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskaps regi som är kopplade till dina arbetsområden.

Vem är du?

Du ska tycka om att jobba med ungdomar och se dem utvecklas. Du är intresserad av det brandförebyggande arbetet och vill bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. För att trivas i rollen är du en driven person med god samarbetsförmåga, men som också kan ta självständiga beslut. Då det ingår mycket planering och handläggning är det viktigt att du som söker har god administrativ förmåga och är bra på att strukturera ditt arbete. Du behöver behärska det svenska språket mycket väl i tal och skrift, samt vara en van användare av digitala hjälpmedel.

Vi söker dig som har genomgått Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskaps utbildning i Skydd mot olyckor eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. B-körkort krävs. Vi ser gärna att du har erfarenhet från annan utbildningsverksamhet och/eller brandförebyggande verksamhet. Det är meriterande om du har genomgått Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskaps utbildning Räddningsledning A eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Tjänsten är på heltid med placering i Gävle eller Sandviken. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetstid, varaktighet

100 %, enligt överenskommelse.

Lön

Enligt överenskommelse. 

Ansökan

Skicka in din ansökan till jobb@gastrikeraddningstjanst.se
Sista ansökningsdag 2020-11-27.

Kontakt

För mer information om tjänsten kontakta 

Hannu Koivumaa
Enhetschef Samhällsskydd
Telefonnummer 026-17 96 56
e-post hannu.koivumaa@gastrikeraddningstjanst.se

Anders Andersson
Avdelningschef Räddning och Säkerhet
Telefonnummer 026-17 50 87
e-post anders.andersson@gastrikeraddningstjanst.se

Sven-Olof Andersson
HR-Chef
Telefonnummer 026-17 96 52
e-post sven_olof.andersson@gastrikeraddningstjanst.se

Fackliga företrädare

Vision:
Johan Melin
Telefonnummer 026-17 96 55
e-post johan.melin@gastrikeraddningstjanst.se

Kommunal:
Hans Welander
Telefonnummer 026-27 35 95
e-post hans.wellander@gastrikeraddningstjanst.se

BRF:
Johan Holmström
Telefonnummer 070-790 61 12
e-post johan.holmstrom@gastrikeraddningstjanst.se

Sveriges Ingenjörer:
Martin Johansson
Telefonnummer 026-17 96 57
e-post martin.johansson@gastrikeraddningstjanst.se

Välkommen med din ansökan!