Vi söker en brandinspektör

02 december, 2022, KL 12:53

Drivs du av att skapa trygghet och säkerhet? Vill du vara med och bidra till samhällsnyttan? Då ska du jobba hos oss.

Hos oss på Gästrike Räddningstjänst får du en flexibel arbetsplats, i en organisation som är under utveckling. Vårt förbund sträcker sig över fem kommuner. Det ger oss ett stort uppdrag i att skapa trygghet och säkerhet för över 165 000 medborgare.

Vi är en räddningstjänst för alla, med mångfald och jämställdhet som hjärtefrågor. Hos oss ska alla kunna trivas och må bra. Vi arbetar ständigt med förbättringar för att kvalitetssäkra vårt arbete samt hitta effektiva och hållbara arbetssätt för framtiden. Tillsammans arbetar vi för din trygghet och ett hållbart samhälle.

Om tjänsten

Som brandinspektör inom Gästrike Räddningstjänst kommer din huvudsakliga arbetsuppgift att vara tillsyn enligt lag (2003:778) om skydd mot olyckor och lag (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor. Du arbetar självständigt och med stöd från andra handläggare utifrån en fastställd tillsynsplan. Tillsynsprocessen omfattar förberedelse, genomförande och avslut enligt den modell vi följer. Du kan även vara stöd till andra myndigheter som sakkunnig inom byggnadstekniskt brandskydd och rådgivande till den enskilde medborgaren i våra medlemskommuner. Din delaktighet i enhetens utvecklingsprocess är självklar. 

Du kommer att arbeta tillsammans med andra kvalificerade brandinspektörer och brandingenjörer. Tillsammans arbetar vi för att bidra till att uppnå förbundets inriktningsmål och verksamhetsmål. 

Du kommer att få en introduktion och internutbildning inom dina arbetsområden. Vi erbjuder dig även möjligheten att gå utbildningar som är kopplade till dina arbetsområden hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. 

Vem är du? 

Du är intresserad av det brandförebyggande arbetet och vill bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. Du är en driven person med god samarbetsförmåga och kan ta självständiga beslut. Då det ingår mycket planering och handläggning är det viktigt att du som söker har god administrativ förmåga och är bra på att strukturera ditt arbete. Du behöver behärska svenska språket i både tal och skrift, samt ha goda förutsättningar att arbeta med digitala verktyg. 

Vi söker dig som har genomgått utbildning inom Skydd mot olyckor, Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet A eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. B-körkort är ett krav. 

Erfarenhet från tillsynsverksamhet enligt lag (2003:778) om skydd mot olyckor och lag (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor är meriterande. Även arbete med Räddningstjänstens verksamhetsstöd Deadalos är meriterande.   

Tjänsten är på heltid med placering i Gävle eller Sandviken. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetstid, varaktighet

Dagtid 100 %, enligt överenskommelse.

Lön

Enligt överenskommelse. 

Ansökan

Skicka in din ansökan till jobb@gastrikeraddningstjanst.se
Sista ansökningsdag 2022-12-22.

Har du frågor kontakta

Anders Andersson, avdelningschef Räddning och Säkerhet
Telefonnummer: 026-17 50 87
E-post: anders.andersson@gastrikeraddningstjanst.se

Hannu Koivumaa, enhetschef Samhällsskydd
Telefonnummer: 026-17 96 56
E-post: hannu.koivumaa@gastrikeraddningstjanst.se

Frida Skogsberg, HR-specialist
Telefonnummer: 026-17 24 36
E-post: frida.skogsberg@gastrikeraddningstjanst.se

Fackliga företrädare

Vision: Johan Melin
Telefonnummer: 026-17 96 55
E-post: johan.melin@gastrikeraddningstjanst.se

BRF: Johan Holmström
Telefonnummer: 070-167 52 43
E-post: johan.holmstrom@gastrikeraddningstjanst.se

Sveriges Ingenjörer: Martin Johansson
Telefonnummer: 026-17 96 57
E-post: martin.johansson@gastrikeraddningstjanst.se 

Välkommen med din ansökan!