Vi söker en koordinator för intern utbildning

20 mars, 2024, KL 10:29

Vill du bidra till trygghet och säkerhet i en samhällsviktig verksamhet? Gästrike Räddningstjänst söker nu en koordinator för intern utbildning. Vi har ca 120 heltidsanställda, drygt 170 deltidsanställda och ungefär 20 olika yrken. Alla behövs för att vi ska klara vårt uppdrag.

Gästrike Räddningstjänst består av fem medlemskommuner, Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby. Som koordinator för intern utbildning arbetar du för hela förbundet men din arbetsplats är på brandstationen i Gävle eller Sandviken. 

Om tjänsten

Som koordinator för intern utbildning ansvarar du för planering och utveckling av vår övnings- och utbildningsverksamhet. En viktig del i arbetet är att du omvärldsbevakar och håller dig uppdaterad utifrån behovet av övning och kompetenshöjande utbildningar för operativ personal inom räddningstjänsten.

Du har många kontaktytor och för en löpande dialog och samverkar med andra enheter/funktioner inom Gästrike Räddningstjänst samt externa organisationer/myndigheter. Du har ett nära samarbete med ansvariga för funktionsområden inom övning samt personalplanering. Du delar aktivt i olika små och stora projekt inom Gästrike Räddningstjänst ansvarsområde.

I denna roll är det viktigt att du är ansvarstagande och har en god förmåga att planera och strukturera såväl åt dig själv som åt andra. Du har ett prestigelöst och pedagogiskt arbetssätt som bidrar till att utveckla vår övnings- och utbildningsverksamheten inom hela förbundet. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift och ha goda förutsättningar att arbeta med olika digitala verktyg samt ha goda kunskaper i Officepaketet.

Gästrike Räddningstjänst vill att alla medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv och en bra balans mellan arbete och fritid. Därför erbjuder vi förmåner som flexibel arbetstid och möjlighet att växla semesterdagstillägget till ledig tid. Vi erbjuder även friskvård på arbetstid med tillgång till fullt utrustat gym på brandstationen.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Gästrike Räddningstjänst med rekryteringsföretaget Randstad. Du söker tjänsten på www.randstad.se, innan den 2024-04-14. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta anna.lindqvist@randstad.se.

Kvalifikationer

  • Gymnasieutbildning
  • B-körkort

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete inom räddningstjänst
  • Eftergymnasial utbildning Skydd mot olyckor eller annan äldre räddningstjänstutbildning i regi av MSB/SRV
  • Ledningskurs för räddningstjänst i regi av MSB/SRV
  • Brandingenjör med påbyggnadsutbildning för räddningstjänst
  • Tidigare arbete med planering och/eller logistik

Ansvarsområden

  • Övergripande styrning för samtliga aktiviteter kopplade till övnings- och utbildningsverksamheten.
  • Utveckling inom området övning och utbildning.
  • Planering och utveckling av förbundets arbete med att tillvarata erfarenheter och kunskap inom övning.

Fackliga kontakter

Vision

Johan Melin
Telefon: 026-17 96 55
E-post: johan.melin@gastrikeraddningstjanst.se

Sveriges Ingenjörer

Martin Johansson
Telefon: 026-17 96 57
E-post: martin.johansson@gastrikeraddningstjanst.se

Om oss

Hos oss på Gästrike Räddningstjänst får du en flexibel arbetsplats, i en organisation som är under utveckling. Vårt förbund sträcker sig över fem kommuner. Det ger oss ett stort uppdrag i att skapa trygghet och säkerhet för över 165 000 medborgare.

Vi är en räddningstjänst för alla, med mångfald och jämställdhet som hjärtefrågor. Hos oss ska alla kunna trivas och må bra. Vi arbetar ständigt med förbättringar för att kvalitetssäkra vårt arbete samt hitta effektiva och hållbara arbetssätt för framtiden.

Tillsammans arbetar vi för din trygghet och ett hållbart samhälle.