Vi söker en personalkoordinator

06 maj, 2024, KL 10:54

Hos oss på Gästrike Räddningstjänst får du en flexibel arbetsplats, i en organisation som är under utveckling. Vårt förbund sträcker sig över fem kommuner. Det ger oss ett stort uppdrag i att skapa trygghet och säkerhet för över 165 000 medborgare.

Vi är en räddningstjänst för alla, med mångfald och jämställdhet som hjärtefrågor. Hos oss ska alla kunna trivas och må bra. Vi arbetar ständigt med förbättringar för att kvalitetssäkra vårt arbete samt hitta effektiva och hållbara arbetssätt för framtiden.

Tillsammans arbetar vi för din trygghet och ett hållbart samhälle.

Om tjänsten

Vill du bidra till trygghet och säkerhet i en samhällsviktig verksamhet? Gästrike Räddningstjänst söker nu en personalkoordinator. Vi har ca 120 heltidsanställda, drygt 170 deltidsanställda och ungefär 20 olika yrken. Alla behövs för att vi ska klara vårt uppdrag.

Gästrike Räddningstjänst består av fem medlemskommuner, Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby. Som personalkoordinator arbetar du för hela förbundet men din arbetsplats är på brandstationen i Gävle eller Sandviken.

Vi erbjuder dig en central roll i en viktig samhällsfunktion. Du kommer att ha flera olika kontakter och träffa många människor inom hela förbundet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara kopplade till enheten Verksamhetsstöd.

Som personalkoordinator arbetar du strukturerat och kostnadseffektivt med förbundets långsiktiga personalplanering. Du upprättar scheman och säkerställer att planeringen följer de lagar och avtal som gäller. Du följer upp planerad bemanning och säkerställer att rätt kompetens är på rätt plats. Du samordnar samtlig frånvaro så som sjukfrånvaro, ledigheter och semesterplanering.

Du kommer att vara spindeln i nätet vid aktivitetsplanering och koordinera planering för de möten, övningar och utbildningar som ska genomföras. Du kommer att ha ett nära samarbete med förbundets koordinator för intern utbildning, ansvariga chefer och HR.

Vem är du?

Då vi är en liten organisation i jämförelse med vårt stora uppdrag, medför det att du behöver vara ansvarstagande, ha god förmåga att arbeta strukturerat och att kunna fatta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag. Ditt arbete har stor betydelse och bidrar till att skapa en framgångsrik verksamhet. Då du verkar inom stora delar av förbundet behöver ditt förhållningssätt vara prestigelöst och stöttande.

Då personalplaneringen utgår från förbundets ekonomiska mål och beslutade ramar behöver du ha förmågan att se helheten. Du kan kommunicera väl i både tal och skrift. Du har god administrativ förmåga och vana att arbeta i olika personal- eller planeringssystem.

Du kommer att få en introduktion och internutbildning inom dina arbetsområden. Vi erbjuder dig även möjligheten att gå vidareutbildningar som är kopplade till dina arbetsområden.

Gästrike Räddningstjänst vill att alla medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv och en bra balans mellan arbete och fritid. Därför erbjuder vi förmåner som flexibel arbetstid och möjlighet att växla semesterdagstillägget till ledig tid. Vi erbjuder även friskvård på arbetstid med tillgång till fullt utrustat gym på brandstationen.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Kvalifikationer

 • Utbildning eller erfarenhet inom arbetsrätt
 • Flerårig erfarenhet av administration eller likvärdiga arbetsuppgifter
 • Vana att arbeta i olika digitala system
 • God analytisk förmåga
 • Kommunikativ i både tal och skrift
 • Kunskap inom gällande lagar och avtal inom området
 • B-körkort

Utbildning

 • Slutförd gymnasieutbildning
 • Eftergymnasiala påbyggnader från exempelvis folkhögskola eller enstaka ämnen vid universitet/ högskola. Även YH-utbildningar.

Meriterande

 • Erfarenhet i personalsystem Visma, Personec
 • Erfarenhet av verksamhetssystemet
 • Erfarenhet av arbete inom räddningstjänst
 • Kompetens inom AI

Ansvarsområden

 • Löpande personalplanering
 • Schemakonstruktion och bemanningsplanering
 • Semesterplanering
 • Hantering av ledighetsansökningar och annan frånvaro med längre tidsperspektiv
 • Aktivitetsplanering i samverkan med koordinatorer och chefer
 • Uppföljning av vikarier och arbetad tid

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Gästrike Räddningstjänst med rekryteringsföretaget Randstad. Du söker tjänsten på www.randstad.se, innan 2024-05-26. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta anna.lindqvist@randstad.se.

Fackliga företrädare

Johan Melin, Vision
Telefon: 026-17 96 55
E-post: johan.melin@gastrikeraddningstjanst.se

Martin Johansson, Sveriges Ingenjörer
Telefon: 026-17 96 57
E-post: martin.johansson@gastrikeraddningstjanst.se