Vi söker en servicetekniker

28 maj, 2024, KL 09:42

Hos oss på Gästrike Räddningstjänst får du en flexibel arbetsplats, i en organisation som är under utveckling. Vårt förbund sträcker sig över fem kommuner. Det ger oss ett stort uppdrag i att skapa trygghet och säkerhet för över 165 000 medborgare.

Vi är en räddningstjänst för alla, med mångfald och jämställdhet som hjärtefrågor. Hos oss ska alla kunna trivas och må bra. Vi arbetar ständigt med förbättringar för att kvalitetssäkra vårt arbete samt hitta effektiva och hållbara arbetssätt för framtiden.

Tillsammans arbetar vi för din trygghet och ett hållbart samhälle.

Om tjänsten

Vill du bidra till trygghet och säkerhet i en samhällsviktig verksamhet? För att stärka och utveckla vår serviceverksamhet söker nu Gästrike Räddningstjänst dig med praktiskt kunnande och en serviceorienterade inställning. Vi har ca 120 heltidsanställda, drygt 170 deltidsanställda och ungefär 20 olika yrken. Alla behövs för att vi ska klara vårt uppdrag.

Gästrike Räddningstjänst består av fem medlemskommuner, Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby. I rollen som servicetekniker är resor inom hela förbundet en del av vardagen och det är viktigt att du trivs med det. Din arbetsplats utgår från någon av brandstationerna i Gävle, Rörberg eller Sandviken.

Som servicetekniker är du en del av Enheten Insats. Enheten består av medarbetare inom utryckande verksamhet samt service och underhåll. Enhetens uppdrag är att genomföra räddningsinsatser samt förebyggande och efterföljande uppgifter kopplat till detta. Som servicetekniker spelar du en avgörande roll för att säkerställa att våra räddningsfordon och utrustning alltid är i toppskick, så att vi kan rycka ut snabbt och effektivt vid olyckor. I den här rollen ser du till att fordon, lokaler, övningsplatser och material uppfyller krav och förväntningar. Du säkerställer även operativa inköp samt transporter inom förbundet.

Vem är du?

Som servicetekniker hos oss får du möjlighet att arbeta inom hela förbundet, vilket innebär att du kommer att möta olika utmaningar och samarbeta med kollegor från andra enheter. Du har en positiv inställning och ser lösningar istället för problem.

Då vi är en liten organisation i jämförelse med vårt stora uppdrag, medför det att du behöver vara ansvarstagande och att du har god förmåga att fatta egna beslut inom ditt ansvarsområde. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi erbjuder dig

Du kommer att få en introduktion och internutbildning inom dina arbetsområden. Vi erbjuder dig även möjligheten att gå vidareutbildningar som är kopplade till dina arbetsområden. Du kommer till en arbetsplats med gott arbetsklimat där arbetsmiljö och kvalitét är i fokus och du kommer arbeta tillsammans med tre engagerade kollegor inom service och underhåll.

Gästrike Räddningstjänst vill att alla medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv och en bra balans mellan arbete och fritid. Därför erbjuder vi förmåner som flexibel arbetstid och möjlighet att växla semesterdagstillägget till ledig tid. Vi erbjuder även friskvård på arbetstid med tillgång till fullt utrustat gym på brandstationen.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet av planerat underhåll gärna från bransch inom fordon, fastighet eller byggnation. Det kan även vara från andra relaterade branscher
 • Du har en god teknisk förståelse
 • Vana att arbeta i olika digitala verktyg
 • Kommunikativ i både tal och skrift
 • B-körkort

Utbildning

 • Gymnasieutbildning

Meriterande

 • Du har några års erfarenhet av motsvarande arbete som servicetekniker
 • C-körkort

Ansvarsområden

 • Service och reparation av fordon, fastighet, övningsanläggning
 • Enklare installationer
 • Transport inom hela förbundet

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Gästrike Räddningstjänst med rekryteringsföretaget Randstad. Du söker tjänsten på www.randstad.se, innan 2024-06-16. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta anna.lindqvist@randstad.se.

Fackliga företrädare

Fredrik Hellman, Kommunal
Telefon: 026-17 99 17
E-post: fredrik.hellman@gavle.se

Johan Melin, Vision
Telefon: 026-17 96 55
E-post: johan.melin@gastrikeraddningstjanst.se