Vi söker räddningspersonal i beredskap

19 november, 2019, KL 16:00

Arbetet som räddningspersonal i beredskap är spännande och varierande. Du får möjlighet att hjälpa människor vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra olyckor. Tillsammans med dina kollegor möter du personer i utsatta situationer och därför är det viktigt att du tycker om att samarbeta och hjälpa andra.

Att arbeta som räddningspersonal i beredskap är inte ett heltidsjobb utan innebär att du har beredskap hos oss, vid sidan om ditt ordinarie jobb. 

När du har beredskap ska du kunna ta dig till stationen inom fem minuter. Om du inte bor nära stationen, men jobbar i närheten, så det eventuellt passa att ha beredskap på dagtid. Du har beredskap i genomsnitt en vecka per månad.

Vi utbildar dig

I anslutning till anställningen får du en tre veckors betald introduktionsutbildning som bland annat innefattar sjukvård, brandsläckning, rökdykning och hur vi arbetar vid trafikolyckor.

Därefter finns möjlighet till en ytterligare utbildning.  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, bedriver grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap, GRIB. Det är en sex veckors utbildning som finns på flertalet orter och utbildningsplatser.

Vi vill att du ska kunna köra brandbil. Om du saknar C-körkort bekostar vi körkortsutbildningen upp till 10 000 kronor. Överskridande får du bekosta själv.

Övning och fysisk träning – en del i vårt arbete

Tillsammans med din grupp övar du regelbundet olika moment för att kunna göra det bästa när larmet går. Du får också två timmar betald fysisk aktivitet varje månad.

Låter det intressant? Hör av dig till oss med dina frågor eller skicka in din intresseanmälan redan idag.

Bor eller arbetar du så du kan vara på brandstationen inom fem minuter? Tycker du om gemenskap och att samarbeta med andra?  Vill du vara med och skapa trygghet i samhället och samtidigt få goda möjligheter till egen utveckling? Har du körkort?

Om dina svar är JA, tveka då inte att skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig, eller ring, så svarar vi på dina frågor direkt.

Lämna din intresseanmälan till oss

Fyll i din intresseanmälan här.

Vi vill ha din intresseanmälan senast 31/12 2019.

Har du frågor? Kontakta gärna: Anders Bergström, enhetschef RiB på e-postadressen anders.bergstrom@gastrikeraddningstjanst.se