Vill du jobba med oss? Vi söker tre brandmän till Gävle/Sandviken

26 januari, 2018, KL 16:03

Gästrike Räddningstjänst ansvarar för räddningstjänst och förebyggande skydd i våra fem medlemskommuner; Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby. Verksamheten är organiserad som ett kommunalförbund och vi har ungefär 250 medarbetare. 

Vårt uppdrag är att skydda människor, egendom och miljö samt minska sannolikheten för att bränder och andra olyckor inträffar. Kort sagt så är vårt mål att skapa ett tryggare och säkrare samhälle!

Avdelningen produktion består av tre enheter; heltidstationerna Gävle och Sandviken samt enheten för Räddningstjänstpersonal i beredskap.

Vi söker nu tre brandmän med placering i Gävle och Sandviken.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta med operativa räddningsinsatser och med förebyggande insatser. Arbetet innebär även stationsarbete som underhåll av utrustning och fordon. Det förebyggande arbetet innebär bland annat att förbereda och genomföra förebyggande åtgärder som tillexempel; utbildning, information och att delta i projekt.

För att upprätthålla och utveckla kompetensen innebär arbetet även regelbunden övning och utbildning.    

Vem är du?
Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har god samarbetsförmåga och är förtroendeingivande i mötet med våra medborgare. Du ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift och ha god datorvana (MS Office).

Vi ställer krav på att du har genomfört någon av följande utbildningar: Skydd mot olyckor (SMO), utbildning vid SRV för brandman heltid, alternativt genomförd Räddningsinsats/Brandman deltid. Det är särskilt meriterande om du har utbildning i service av andningsskyddsutrustning och båtförarutbildning eller annan vidareutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

Du ska klara medicinska och fysiska krav för rök-/kemdykning och ha god vattenvana. Körkort minst BC krävs. Du ska även ha behörighet att söka MSB:s vidareutbildningar, det vill säga grundläggande högskolebehörighet.

Tjänsterna tillträds enligt överenskommelse och kommer att inledas med introduktionsutbildning. Därefter kommer du att placeras på brandstationen i Gävle eller Sandviken. Vi tillämpar schemalagd skiftgång, delat dygn, 42 timmar per vecka.

Ansökan
Skicka din ansökan till: gastrike.raddning@gavle.se senast den 11 februari.

Varaktighet, arbetstid
100 % 
Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Anders Andersson, Enhetschef Gävle, anders.x.andersson@gavle.se, 026-175087

Hans Nornholm, Enhetschef Sandviken; hans.nornholm@gavle.se, 026-179665

Frida Wikström, HR-chef; frida.wikstrom@gavle.se, 026-179664

Fackliga företrädare:
Johan Holmström, BRF,
johan.holmstrom@gavle.se
070-7906112

Ina Fagerlind, Kommunal
ina.fagerlind@gavle.se
010-4428212

Johan Melin, Vision
johan.melin@gavle.se
026-179655