Vi söker tre enhetschefer

26 juni, 2017, KL 11:09

I samband med en omorganisation söker vi nu tre enhetschefer för enheterna Gävle, Sandviken och RiB (räddningspersonal i beredskap). Som enhetschef ingår du i Gästrike Räddningstjänsts ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen för produktion.

Enhetschefen är ansvarig för personal, ekonomi och verksamhet inom enhetens område. Som enhetschef för Gävle eller Sandviken kommer du arbeta som chef över fyra styrkeledare som i sin tur har personalansvar över ca 20 heltidsanställda brandmän. I RiB-verksamheten finns 7 kårchefer som ansvarar för varsin grupp av deltidsbrandmän, totalt ca 150 deltidsanställda.

Du håller individuella målsamtal med din personal, följer upp aktiviteter och ser till att enheten arbetar utifrån uppställda mål. I dina arbetsuppgifter ingår att delta i ledningsgruppen och vara bidragande i förbundets utvecklingsarbete. Du driver avdelningens målarbete tillsammans med övriga enhetschefer och ser till att beslut förankras i hela organisationen och i synnerhet på din enhet.

Vidare arbetar du som enhetschef med att utveckla enhetens arbetssätt och arbetsmetoder. Du  ansvarar även för att driva arbetsmiljöarbetet inom enheten. Du kommer arbeta i nära samarbete med övriga enhetschefer, en viktig arbetsuppgift blir att standardisera arbetssätt och arbetsmetoder för att säkerställa att samtliga grupper arbetar enhetligt inom avdelningen produktion.

I tjänsten ingår även en operativ roll som befäl.


Vem är du?

Vi söker dig som tidigare har arbetat i en chefs- eller arbetsledande position. Du är trygg i rollen som chef och har en bra balans mellan coachande ledarskap och tydlighet. Ett krav är att du har genomfört Räddningsledare A eller RUB. Det är meriterande om du dessutom genomgått någon slags arbetsmiljöutbildning.

Du har en yrkeskompetens som innebär att du har goda kunskaper avseende de vanligt förekommande uppgifterna inom räddningstjänst. Tjänsten ställer krav på förmåga att arbeta med ständiga förbättringar och att utveckla verksamheten mot framtidens krav och uppdrag.

Som person är du kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du har stark integritet och är en självklar representant för arbetsgivaren såväl internt som externt. Som ledare är du lyhörd för medarbetarnas behov, har ett situationsanpassat ledarskap samt en strukturell förmåga för att kunna planera enhetens arbete på kort och lång sikt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete.

Tjänsten kräver B-körkort.


Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Gästrike räddningstjänst med Experis, ett företag inom ManpowerGroup. Välkommen att söka tjänsten på www.experis.se

Vid eventuella frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sara Enebrink på 026-66 30 27.

Sista ansökningsdag den 2 augusti 2017.