Vi söker en HR-chef

31 januari, 2020, KL 15:15

Gästrike Räddningstjänst ansvarar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd i våra fem medlemskommuner; Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby. Verksamheten är organiserad som ett kommunalförbund och vi har ungefär 250 medarbetare.

Vårt uppdrag är att skydda människor, egendom och miljö samt minska sannolikheten för att bränder och andra olyckor inträffar. Vår vision är: För din trygghet och ett hållbart samhälle.

Vi söker nu en vikarierande HR-chef under ett år. Välkommen till en spännande organisation som bidrar med stor samhällsnytta.

Arbetsbeskrivning

Som HR-chef arbetar på du på avdelningen för verksamhetsstöd och är en naturlig del av förbundsledningen. Du kombinerar att arbeta både strategiskt och att arbeta konsultativt. Du driver och utvecklar HR-processer och konsultativt ger du stöd till förbundets chefer i personalfrågor. Det innebär att du kommer arbeta med; arbetsmiljö, mångfaldsarbete, kulturutveckling, ledarskapsutveckling, löneöversyn, facklig samverkan, rekrytering, arbetsrätt, personalärenden, uppdatering av riktlinjer, uppföljning avpersonalkostnader, rekrytering och system. Du ansvarar även för uppföljning av företagshälsovård och lönehanteringen som bedrivs av Gävle kommun. HR-chefen har även budgetansvar och personalansvar för en till två medarbetare.

Förbundet arbetar mycket med förändringsarbete så det krävs att du är en person som trivs med utveckling.

Din närmaste chef är förbundsdirektören.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad personalvetare eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst fem års erfarenhet av HR-arbete. Du tycker om att utvecklas och triggas av utmaning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att vara HR-chef sedan tidigare.

Du stimuleras av att arbeta i en spännande miljö med fokus på utveckling och effektivisering. Du förstår värdet i att skapa goda relationer för ett framgångsrikt resultat. Vidare så har du en stark egen drivkraft och en god förmåga att se helheten och verka för verksamhetens bästa.

Som HR-chef är du modig, engagerad och tydlig i din kommunikation och du vågar stå för dina beslut. Du strävar alltid efter gott samarbetsklimat och du inser vikten av god kommunikation för att skapa och behålla förtroendefulla relationer. Du värdesätter samverkan och dialog.

Tjänsten är på heltid med placering i Gävle eller Sandviken. Tillträde enligt överenskommelse.

Varaktighet, arbetstid

100% Enligt överenskommelse, ett års vikariat.

Lön

Enligt överenskommelse

Ansökan

Mejla in din ansökan till jobb@gastrikeraddningstjanst.se

Sista ansökningsdag: 16 februari 2020

Kontaktpersoner

Päivi Havlund,
Förbundsdirektör,
026-17 96 64
paivi.havlund@gastrikeraddningstjanst.se  

Frida Wikström,
HR-chef,
026-17 96 64
frida.wikstrom@gastrikeraddningstjanst.se

Fackliga företrädare

Johan Melin,
Vision,
026- 17 96 55
johan.melin@gastrikeraddningstjanst.se