Nyheter

29 mars, 2018, KL 10:58

Tio nya RIB:are är redo att åka på larm.

Efter två veckors introduktionsutbildning, är tio nya personer redo att jobba som deltidsbrandmän eller räddningstjänstpersonal i beredskap (RIB) som det heter.

28 mars, 2018, KL 17:42

Rådigt ingripande för livsavgörande insats

Mattias Östlund, Magnus Winges och Max Wikman fick ta emot utmärkelsen för Rådigt ingripande. De får utmärkelsen för den enastående insats de gjorde när de räddade livet på en man med hjärtstopp.

24 mars, 2018, KL 16:11

Nu smälter snö och is - hanterar du vårfloden

När snön smälter på våren ökar vattenmängden i såväl mark som sjöar och vattendrag - detta kallas vårflod. En stor vårflod orsakas ofta av tre faktorer: stort snölager, snabb avsmältning och regn. I år har det varit ovanligt mycket snö i vårt område vilket orsakar stora flöden i våra vattendrag.

15 mars, 2018, KL 13:58

Elda rätt i din eldstad och undvik brand

Snart börjar det bli dags att åka ut till fritidshuset och inleda vårsäsongen. Här är några tips från oss till dig som eldar i eldstad, i stugan eller hemma i din bostad.

06 mars, 2018, KL 13:11

Samhällsskydd söker ny brandinspektör

Gästrike Räddningstjänst söker efter en ny medarbetare till avdelningen samhällsskydd. Som brandinspektör kommer du att delta och utveckla arbetet inom det olycksförebyggande området. Efter introduktion kan du komma att ingå i den operativa organisationen.