Tillfällig övernattning

Vid tillfällig övernattning i exempelvis skolor och gymnastiksalar, är det viktigt att tänka på att dessa lokaler inte är utformade för att man ska övernatta i, och därför kan sakna vissa nödvändiga brandskydd. Vid ett eventuellt brandlarm i lokalen, är det viktigt för oss på räddningstjänsten att känna till att det befinner sig människor i byggnaden, därför vill vi att ni anmäler till oss om ni ordnar en tillfällig övernattning i till exempel en skola eller gymnastiksal.

Övernattning inom Gävle kommun

För övernattning i Gävle kommuns fastigheter, som förvaltas av Gavlefastigheter, gäller särskilda regler, som endast tillåter övernattning i ett fåtal lokaler. Läs mer om Övernattning i kommunala lokaler på Gävle kommuns webbplats.

Övernattning i Sandviken, Hofors, Ockelbo och Älvkarleby kommuner

Vid tillfällig övernattning i lokaler i våra övriga medlemskommuner (Sandviken, Hofors, Ockelbo och Älvkarleby) vill vi att ni meddelar oss i vilken lokal ni kommer övernatta i och hur många personer som ska sova där. 

Meddela oss på räddningstjänsten

Vi ber dig som anordnar en tillfällig övernattning, i exempelvis en skola eller gymnastiksal, att kontakta oss på räddningstjänsten och tala om att ni kommer att anordna en tillfällig övernattning.

Vi behöver då veta:

  • Datum för övernattningen 
  • I vilken byggnad/lokal ni kommer att övernatta
  • Hur många personer som ska övernatta i lokalen

Vid ett eventuellt brandlarm i lokalen, är det viktigt för oss att känna till att det befinner sig människor i byggnaden.

Kontakta oss om du tänker anordna en tillfällig övernattning.

Telefonnummer: 026 - 17 50 55
E-post: gastrike.raddning@gastrikeraddningstjanst.se


Senast uppdaterad 2 juni, 2023