Barn iklädd hjälm och jacka märkt Gästrike Räddningstjänst tittar tillsammans med en brandman på en lapp där det står Rädda.

Barn & skola

Välkommen till vår sida för barn och undgomar!

Varje år träffar och utbildar vi tusentals barn och ungdomar i brandsäkerhet, vilket är bland det roligast med vårt jobb. Unga är en av våra viktigaste målgrupper eftersom barn som har kunskap om sin egen säkerhet kan både påverka andra i sin omgivning och göra enklare, men viktiga, insatser om något skulle hända.

Skolutbildning

Varje år genomför vi utbildningar för barn och ungdomar. För att få träffa så många barn och ungdomar som möjligt erbjuder vi utbildning i förskolor, årskurs 5 och 7 samt på gymnasiet. För barn i årskurs 7 erbjuder vi samtliga skolor i våra medlemskommuner utbildningen "Upp i rök", som inriktar sig på att förhindra anlagd brand.  

Läs mer om våra skolutbildningar.

Studiebesök

I mån av tid tar vi emot grupper för studiebesök på våra brandstationer. Vill du och din klass eller förening komma på studiebesök hos oss, är du välkommen att kontakta oss. Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Prao och praktik

Vid stationerna i Gävle och Sandviken tar vi emot elever under säkskilda praoveckor, en vecka på våren och en på hösten. Skolor i våra medlemskommuner turas om att komma till oss under dessa veckor. Under fliken Jobba hos oss kan du lära dig mer om hur det är att jobba hos oss.

Har du frågor om prao eller praktik är du välkommen att höra av dig till oss på gastrike.raddning@gastrikeraddningstjanst.se.


Senast uppdaterad 31 mars, 2022